DomJur

April 2020

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de Domjur.nl-nieuwsbrief van April 2020.

Via deze nieuwsbrief houden wij u maandelijks op de hoogte van de jurisprudentie over domeinnamen en de verantwoordelijkheid van tussenpersonen op het internet die is toegevoegd aan onze databank. Stuurt u ons ook uw jurisprudentie of publicaties die betrekking hebben op domeinnamen of Notice-and-Take-Down. Daarmee helpt u ons onze databank te laten groeien en de bezoekers van Domjur.nl een zo compleet mogelijk overzicht te geven. Maakt u voor het insturen van uw uitspraak of publicatie gebruik van onderstaande button. Wij wensen iedereen een goede gezondheid en veel sterkte in deze zware tijden!

Met vriendelijke groet,

Alissa Verhagen
redactiesecretaris

Stuur uw uitspraak

Al uw uitspraken over (.nl-) domeinnamen en de verantwoordelijkheid van internettussenpersonen zijn welkom.

Nieuwe uitspraken

Domeinnamen

SYNTHESE IGGZ B.V. – [X]

Instantie: Rechtbank Den Haag
Domeinnaam: <www.synthesezorg.nl>
Datum uitspraak: 05-02-2020
LJN/ECLI: ECLI:NL:RBDHA:2020:2123
Kern:

Voorlopig is er sprake van verwarringsgevaar, zo oordeelt de voorzieningenrechter. De vordering van Eiser met betrekking tot de overdracht van de Domeinnaam wordt echter afgewezen, de vordering leent zich niet immers voor kortgeding. Het subsidiair gevorderde, het offline halen van de website, wordt toegewezen.

Dossiers: Merk, Handelsnaam
Bekijk uitspraak

Notice-and-Take-Down

[X] – Facebook Ireland Limited

Instantie: Hof van Justitie
Domeinnaam: -
Datum uitspraak: 03-10-2019
LJN/ECLI: -
Kern:

Artikel 15, lid 1, van richtlijn 2000/31 staat de nationale rechter niet in de weg om van een hostingplatform te eisen dat inhoud wordt verwijderd die identiek is aan inhoud die eerder illegaal was verklaard, alsmede inhoudelijk overeenstemmende informatie. Tevens staat de richtlijn er niet aan in de weg dat die rechterlijke bevelen wereldwijd gevolgen sorteren.

Dossiers: Persoonsnaam
Bekijk uitspraak