DomJur

December 2016

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de Domjur.nl-nieuwsbrief van December 2016.

Via deze nieuwsbrief houden wij u maandelijks op de hoogte van de jurisprudentie over domeinnamen en de verantwoordelijkheid van tussenpersonen op het internet die is toegevoegd aan onze databank. Stuurt u ons ook uw jurisprudentie of publicaties die betrekking hebben op domeinnamen of Notice-and-Take-Down. Daarmee helpt u ons onze databank te laten groeien en de bezoekers van Domjur.nl een zo compleet mogelijk overzicht te geven. Maakt u voor het insturen van uw uitspraak of publicatie gebruik van onderstaande button. 

Met vriendelijke groet,

Rusen Öncü
redactiesecretaris

Stuur uw uitspraak

Al uw uitspraken over (.nl-) domeinnamen en de verantwoordelijkheid van internettussenpersonen zijn welkom.

Nieuwe uitspraken

Domeinnamen

Stichting RTV NH – Windkracht Internet B.V.

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: nhnieuws.nl
Datum uitspraak: 13-10-2016
LJN/ECLI: -
Kern:

Voornemen om de Domeinnaam te gaan gebruiken is niet legitiem omdat Verweerster ook gaat samenwerken met concurrenten van Eiseres en soortgelijke diensten zal aanbieden. Er is geen sprake van registratie te kwade trouw maar wel van gebruik te kwade trouw, omdat Eiseres inmiddels merkrechten heeft verworven met betrekking tot de term uit de Domeinnaam.

Dossiers: Gebruik te kwader trouw, Merk
Bekijk uitspraak

Volvo - Used Volvo Van Kempen

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: usedvolvo.nl, volvocar.nl
Datum uitspraak: 18-10-2016
LJN/ECLI: -
Kern:

Verweerder verkoopt tweedehands Volvo auto’s en stelt met toestemming van Eisers de domeinnaam usedvolvo.nl geregistreerd te hebben. Dit is een aannemelijk verweer, Eisers hebben niet kunnen bewijzen dat er geen legitiem belang bij of recht op de domeinnaam is. De domeinnaam volvocars.nl moet wel worden overgedragen aan Eisers, hier was geen discussie over.

Dossiers: Contractuele geschillen
Bekijk uitspraak

Jacuzzi Inc. & Jacuzzi Europe S.p.A. - Fonteyn

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: jacuzzis.nl
Datum uitspraak: 18-10-2016
LJN/ECLI: -
Kern:

De domeinnaam verschilt alleen van de merken van Eisers door de toevoeging van één letter. Er is niet voldaan aan de Oki Data criteria omdat Verweerder ook producten van concurrenten verkoopt en de relatie met Eisers niet correct weergeeft op de website. Bovendien was Verweerder zich bewust van de merken ten tijde van de registratie.

Dossiers: Dealers/agentschappen, Gebruik te kwader trouw
Bekijk uitspraak