DomJur

Januari 2020

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de Domjur.nl-nieuwsbrief van Januari 2020.

Via deze nieuwsbrief houden wij u maandelijks op de hoogte van de jurisprudentie over domeinnamen en de verantwoordelijkheid van tussenpersonen op het internet die is toegevoegd aan onze databank. Stuurt u ons ook uw jurisprudentie of publicaties die betrekking hebben op domeinnamen of Notice-and-Take-Down. Daarmee helpt u ons onze databank te laten groeien en de bezoekers van Domjur.nl een zo compleet mogelijk overzicht te geven. Maakt u voor het insturen van uw uitspraak of publicatie gebruik van onderstaande button. Wij wensen iedereen een goede gezondheid en veel sterkte in deze zware tijden!

Met vriendelijke groet,

Alissa Verhagen
redactiesecretaris

Stuur uw uitspraak

Al uw uitspraken over (.nl-) domeinnamen en de verantwoordelijkheid van internettussenpersonen zijn welkom.

Nieuwe uitspraken

Domeinnamen

Decathlon - PMG Marketing

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: quechua-tent.nl
Datum uitspraak: 23-12-2019
LJN/ECLI: -
Kern:

Betreffende Domeinnaam is verwarringwekkend in overeenstemming met de Merken van Eiser. De enkele toevoeging van het woord ‘-tent’ is onvoldoende om de verwarring op te heven. Verweerder biedt bovendien tenten aan van een ander merk onder de betwiste Domeinnaam. Dit duidt op registratie en gebruik te kwader trouw.

Dossiers: Merk, Gebruik te kwader trouw
Bekijk uitspraak

Toskani S.L. – [X]

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: toskani.nl
Datum uitspraak: 12-12-2019
LJN/ECLI: -
Kern:

Betreffende Domeinnaam wordt door Verweerder niet omgezet in een website en is bovendien door Verweerder aan Eiser te koop aangeboden voor een bedrag dat aanzienlijk hoger is dan de kosten van de Verweerder die rechtstreeks verband houden met de Domeinnaam. Dit duidt op registratie en gebruik te kwader trouw.

Dossiers: Merk, Gebruik te kwader trouw
Bekijk uitspraak

Zv Holding - [X]

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: zadig-et-voltaire.nl
Datum uitspraak: 21-01-2020
LJN/ECLI: -
Kern:

De Geschillenbeslechter oordeelt dat is voldaan aan het eerste vereiste dat de Domeinnaam identiek of verwarringwekkend overeenstemmend is met Merken. De vervanging van de ampersand in de Domeinnaam doet niets af aan het feit dat het dominante kenmerk van de Merken herkenbaar is in de Domeinnaam. Daarom vindt de Geschillenbeslechter dat de Domeinnaam verwarrend veel lijkt op de Merken.

Dossiers: Merk, Gebruik te kwader trouw
Bekijk uitspraak