DomJur

Juni 2018

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de Domjur.nl-nieuwsbrief van Juni 2018.

Via deze nieuwsbrief houden wij u maandelijks op de hoogte van de jurisprudentie over domeinnamen en de verantwoordelijkheid van tussenpersonen op het internet die is toegevoegd aan onze databank. Stuurt u ons ook uw jurisprudentie of publicaties die betrekking hebben op domeinnamen of Notice-and-Take-Down. Daarmee helpt u ons onze databank te laten groeien en de bezoekers van Domjur.nl een zo compleet mogelijk overzicht te geven. Maakt u voor het insturen van uw uitspraak of publicatie gebruik van onderstaande button. 

Met vriendelijke groet,

Rusen Öncü
redactiesecretaris

Stuur uw uitspraak

Al uw uitspraken over (.nl-) domeinnamen en de verantwoordelijkheid van internettussenpersonen zijn welkom.

Nieuwe uitspraken

Domeinnamen

P.P.S. Security B.V., [X] - Anonymous Domain Registration Service, [Y]

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: www.ppsecurity.nl
Datum uitspraak: 06-04-2018
LJN/ECLI: DNL2018-0001
Kern:

Domeinnaam is verwarringswekkend nu slechts interpunctie en afkorting rechtsvorm verschilt. Verweerders hebben geen recht of legitiem belang. Op grond van bekendheid Eisers in relevante branche hadden Verweerders bekend moeten zijn met het bestaan van Eisers. Vordering toegewezen.

Dossiers: Handelsnaam
Bekijk uitspraak

Fysio Roermond - Fysiotherapie Roermond

Instantie: Rechtbank Limburg
Domeinnaam: www.fysio-roermond.nl
Datum uitspraak: 21-02-2018
LJN/ECLI: ECLI:NL:RBLIM:2018:1801
Kern:

Geen inbreuk op handelsnaam. Er is sprake van een zuiver beschrijvende handelsnaam en domeinnaam, handelsnaam Eiser verdient daardoor geen bescherming zoals bedoeld in artikel 5 Handelsnaamwet. Het gebruik van (nagenoeg) dezelfde handelsnaam of domeinnaam is onrechtmatig als er sprake is van een bijkomende omstandigheid. i.c. is deze bijkomende omstandigheid niet aanwezig.

Dossiers: Handelsnaam
Bekijk uitspraak