DomJur

Maart 2020

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de Domjur.nl-nieuwsbrief van Maart 2020.

Via deze nieuwsbrief houden wij u maandelijks op de hoogte van de jurisprudentie over domeinnamen en de verantwoordelijkheid van tussenpersonen op het internet die is toegevoegd aan onze databank. Stuurt u ons ook uw jurisprudentie of publicaties die betrekking hebben op domeinnamen of Notice-and-Take-Down. Daarmee helpt u ons onze databank te laten groeien en de bezoekers van Domjur.nl een zo compleet mogelijk overzicht te geven. Maakt u voor het insturen van uw uitspraak of publicatie gebruik van onderstaande button. Wij wensen iedereen een goede gezondheid en veel sterkte in deze zware tijden!

Met vriendelijke groet,

Alissa Verhagen
redactiesecretaris

Stuur uw uitspraak

Al uw uitspraken over (.nl-) domeinnamen en de verantwoordelijkheid van internettussenpersonen zijn welkom.

Nieuwe uitspraken

Domeinnamen

KMAX International S.R.L. - Astopa B.V.

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: kmax.nl
Datum uitspraak: 26-02-2020
LJN/ECLI: -
Kern:

De betwiste Domeinnaam lijkt verwarrend veel op Merk van Eiser. De Domeinnaam omvat Merk volledig aangezien de tekstuele element ‘KMAX’ in Merk het dominante kenmerk in de gestileerde weergave van de termen: ‘KMAX KERATIN MAXIMIZATION’ is.

Dossiers: Gebruik te kwader trouw
Bekijk uitspraak

Skoda Auto a.s. - ETS Francois Sprl

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: myskoda.nl
Datum uitspraak: 24-02-2020
LJN/ECLI: -
Kern:

De Domeinnaam zal worden overgedragen aan Eiser. De Geschillenbeslechter constateert namelijk onder meer dat de betwiste Domeinnaam verwarrend veel lijkt op Merken van Eiser. De Merken zijn volledig opgenomen in de betwiste Domeinnaam. Het feit dat er een verschil is tussen ‘š’ en ‘s’ mag worden genegeerd aangezien internetgebruikers deze onderling uitwisselbaar zullen gebruiken.

Dossiers: Merk, Gebruik te kwader trouw
Bekijk uitspraak

Skyscanner Limited - [X]

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: skyscannee.nl
Datum uitspraak: 09-03-2020
LJN/ECLI: -
Kern:

De betwiste Domeinnaam lijkt verwarrend veel op Merken van Eiser. Dit omdat het ‘SKYSCANNER’ in zijn geheel bevat. Het feit dat de ‘r’ is vervangen door een ‘e’ maakt deze constatering niet anders. Dit onder meer aangezien de letters ‘r’ en ‘e’ naast elkaar staan op het standaard QWERTY-toetsenbord.

Dossiers: Merk, Gebruik te kwader trouw
Bekijk uitspraak