DomJur

November 2016

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de Domjur.nl-nieuwsbrief van November 2016.

Via deze nieuwsbrief houden wij u maandelijks op de hoogte van de jurisprudentie over domeinnamen en de verantwoordelijkheid van tussenpersonen op het internet die is toegevoegd aan onze databank. Stuurt u ons ook uw jurisprudentie of publicaties die betrekking hebben op domeinnamen of Notice-and-Take-Down. Daarmee helpt u ons onze databank te laten groeien en de bezoekers van Domjur.nl een zo compleet mogelijk overzicht te geven. Maakt u voor het insturen van uw uitspraak of publicatie gebruik van onderstaande button. 

Met vriendelijke groet,

Rusen Öncü
redactiesecretaris

Stuur uw uitspraak

Al uw uitspraken over (.nl-) domeinnamen en de verantwoordelijkheid van internettussenpersonen zijn welkom.

Nieuwe uitspraken

Domeinnamen

[eiseressen] - Eagle c.s.

Instantie: Rechtbank Rotterdam
Domeinnaam: www.eagle-sport.nl, www.eagle-sport.com, www.eaglescootersupply.com
Datum uitspraak: 13-07-2016
LJN/ECLI: ECLI:NL: RBROT:2016:5406
Kern:

Beide partijen bieden sportartikelen aan dezelfde doelgroep aan en maken gebruik van het teken EAGLE. Het merk ‘EAGLE’ van [eiseressen] is van oudere datum dan de handelsnaam van Eagle c.s. Door het gebruik van de handelsnaam EAGLE en domeinnamen met als dominant deel ‘eagle’, maakt Eagle c.s. inbreuk op de merkrechten van [eiseressen].

Dossiers: Merk, Gebruik te kwader trouw, .com-domeinnamen
Bekijk uitspraak

UPS – [persoonsnaam]

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: unitedparcelservice.nl
Datum uitspraak: 29-09-2016
LJN/ECLI: -
Kern:

Verweerder heeft de Domeinnaam unitedparcelservice.nl geregistreerd die identiek is aan het Merk van Eiser. Verweerder heeft de domeinnaam bewust gebruikt voor commercieel gewin door het creëren van een waarschijnlijk gevaar van verwarring met betrekking tot het merk over de bron, sponsoring en goedkeuring van de website.

Dossiers: Geschillenregeling: geen verweer, Dealers/agentschappen, Gebruik te kwader trouw
Bekijk uitspraak

Deezer SA – [persoonsnaam]

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: deezer.nl
Datum uitspraak: 05-10-2016
LJN/ECLI: -
Kern:

Verweerder gebruikt de Domeinnaam om internetgebruikers te leiden naar een pay-per-click website, waar links naar verschillende commerciële websites en websites van derden worden getoond waar online muziek diensten worden aangeboden. Volgens de geschillenbeslechter is dit feitelijk een vorm van misrepresentatie en impersonatie. Vanwege het onderscheidend vermogen van het merk en vanwege het feit dat Eiser zijn diensten gestart is in Frankrijk, waar Verweerder gevestigd is, moet Verweerder zich wel bewust zijn geweest van de rechten van Eiser ten tijde van het registreren van de Domeinnaam.

Dossiers: Gebruik te kwader trouw, Overige onrechtmatige daad, Merk
Bekijk uitspraak