DomJur

november 2019

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de Domjur.nl-nieuwsbrief van november 2019.

Via deze nieuwsbrief houden wij u maandelijks op de hoogte van de jurisprudentie over domeinnamen en de verantwoordelijkheid van tussenpersonen op het internet die is toegevoegd aan onze databank. Stuurt u ons ook uw jurisprudentie of publicaties die betrekking hebben op domeinnamen of Notice-and-Take-Down. Daarmee helpt u ons onze databank te laten groeien en de bezoekers van Domjur.nl een zo compleet mogelijk overzicht te geven. Maakt u voor het insturen van uw uitspraak of publicatie gebruik van onderstaande button. Wij wensen iedereen een goede gezondheid en veel sterkte in deze zware tijden!

Met vriendelijke groet,

Alissa Verhagen
redactiesecretaris

Stuur uw uitspraak

Al uw uitspraken over (.nl-) domeinnamen en de verantwoordelijkheid van internettussenpersonen zijn welkom.

Nieuwe uitspraken

Domeinnamen

JCDecaux – XPO Screens

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: wcdecaux.nl
Datum uitspraak: 21-10-2019
LJN/ECLI: -
Kern:

De Geschillenbeslechter is het eens met eerdere uitspraken van de WIPO dat het JCDecaux merk van Eiser een reputatie heeft. Bovendien is het woord geen ‘’woordenboekwoord’’ en zeer onderscheidend. Verweerder moet het merk van Eiser hebben gekend toen hij de betwiste domeinnaam registreerde. Kortom, gebruik en registratie te kwader trouw.

Dossiers: Merk, Gebruik te kwader trouw
Bekijk uitspraak

Skechers U.S.A. – [X]

Instantie: WIPO Arbitration and Mediation Center
Domeinnaam: skecherskorting.nl
Datum uitspraak: 29-10-2019
LJN/ECLI: -
Kern:

De toevoeging van de beschrijvende term ‘korting’ voorkomt de verwarrende overeenstemming niet. De Geschillenbeslechter neemt aan dat verweerder de domeinnaam heeft geregistreerd en gebruikt om zich bewust voor te doen als Eiser en om internetgebruikers te verwarren.

Dossiers: Merk, Gebruik te kwader trouw
Bekijk uitspraak

Thuiszorg de Zonnestraal – Thuiszorg De Zonnestraal Hoofddorp

Instantie: Rechtbank Noord-Holland
Domeinnaam: thuiszorgdezonnestraal.com
Datum uitspraak: 17-07-2019
LJN/ECLI: ECLI:NL:RBNHO:2019:7112
Kern:

Verzoekster en Verweerder voeren een vergelijkbare handelsnaam. De kantonrechter is van oordeel dat de omstandigheden leiden tot de conclusie dat er bij het publiek verwarring ontstaat. De kantonrechter oordeelt dat Verweerders hun handelsnaam en hun domeinnaam zodanig moeten wijzigen dat daarin niet meer de combinatie voorkomt van de woorden Zonnestraal en Thuiszorg.

Dossiers: Handelsnaam
Bekijk uitspraak

Hyde Park Hoofddorp – HPH Exploitatie

Instantie: Rechtbank Noord-Holland
Domeinnaam: hydeparkhotel.nl, hydeparkresidence.nl
Datum uitspraak: 23-07-2019
LJN/ECLI: ECLI:NL:RBNHO:2019:6769
Kern:

Eiseres en Gedaagde hebben vergelijkbare domeinnamen. Eiseres vordert overdracht van de domeinnamen van Gedaagde. De voorzieningenrechter oordeelt echter dat beiden gebruik maken van beschrijvende domeinnamen, zodat het gebruik van dergelijke aanduidingen, ook indien gevaar voor verwarring ontstaat, alleen onrechtmatig is indien bijkomende omstandigheden dat met zich meebrengen. Volgens de voorzieningenrechter is daarvan in het onderhavige geval geen sprake.

Dossiers: Merk, Handelsnaam, Beschrijvende domeinnamen
Bekijk uitspraak