Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Publicaties

Hier treft u een selectie van publicaties over domeinnamen aan. Selectiecriterium voor deze artikelen is dat deze relevante informatie en/of interessante standpunten bevatten over de juridische aspecten van domeinnamen. De redactie wijst er op dat de hier beschikbaar gestelde artikelen buiten haar verantwoordelijkheid zijn geschreven en dat de beschikbaarstelling niet inhoudt dat zij de inhoud van een artikel onderschrijft. Heeft u een suggesties voor artikelen? Mailt u deze dan naar redactie@domjur.nl.

Stichting Internet Domeinregistratie: verlichte despoot of slordige monopolist? Auteur: Remy Chavannes


De vermogensrechtelijke en regulatoire status van domeinnamenReactie: Domeinnamen zijn geen nummers! Auteur: Wolter Wefers Bettink en Karsten GilhuisDomeinnamen zijn nummers! Auteur: Nico van Eijk

Hoofdstuk 4 van: Het Nieuwe Informatierecht. Nieuwe regels voor het internet Auteur: Christiaan Alberdingk Thijm


Het boek kan besteld worden bij onder meer Bol.com.


Domeinnamen: merk of handelsnaam? Auteur: Wolter Wefers Bettink


Wefers Bettink behandelt in dit artikel de vraag of de registratie en het gebruik van een domeinnaam als gebruik als handelsnaam of als merk te kwalificeren is. Auteur concludeert dat het gebruik van een domeinnaam vaak kan worden beschouwd als...


Reactie: De domeinnaam in het civiele recht Auteur: Remy Chavannes


Reactie van Chavannes op artikel Falkena c.s. Auteur is het met de kwalificatie van een domeinnaam als een absoluut recht niet eens. Auteur is met Reeskamp van mening dat een domeinnaam een relatief recht is.


De domeinnaam in het civiele recht Auteur: Freerk Falkena, Karsten Gilhuis en Wolter Wefers Bettink