Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Eén jaar .eu: een kritische analyse van de preventieve maatregelen en geschillenbeslechting

Auteur:
F.J.C. Petillion en B.A.C. Lieben
Bron:
Computerrecht 2007, 43
Categorie:
.eu-domeinnaam

Kort na de eerste verjaardag van het langverwachte .eu topniveau domein (TLD) past het om een kritische analyse te maken van de wijze waarop het ambitieuze project dat een belangrijk actiepunt uitmaakte van de Lissabon-agenda van de Europese Commissie werd geïmplementeerd.

Het kan geenszins de bedoeling zijn om in deze bijdrage een gedetailleerde beschrijving te geven van het vrij complexe reglementair kader dat werd opgezet bij de lancering van het nieuwe, uiterst populair gebleken TLD. Het is volgens ons belangrijker om na te gaan of de preventieve en curatieve maatregelen van de Commissie en EURid, het register dat door de Commissie werd aangesteld voor het beheer van het .eu TLD, hebben gewerkt of niet. Om deze bijdrage zo praktisch mogelijk te houden, lijkt het ons dan ook aangewezen om deze analyse te maken vanuit een overzicht van de beslissingen die door de arbiters (panelleden) in het kader van de Czech Arbitration Court de aanbieder van de alternatieve geschillenbeslechtingsprocedure voor .eu domeinnamen
werden genomen.

Download volledige publicatie


Terug