Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Arnhem Coming Soon – Benson and Partner

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
28-02-2011
Rolnummer:
DNL2011-0002
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
comingsoonarnhem.nl
Eiser(es):
Arnhem Coming Soon B.V.
Verweerder:
Benson and Partner Ltd
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Geschillenregeling: geen verweer, Beschrijvende domeinnamen
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
27-04-2011
Kern:

Samenvatting

Eiseres is Arnhem Coming Soon B.V., een modewinkel in Arnhem en houder van het woordmerk ‘coming soon’. Verweerder is Benson and Partner Ltd, houder van de domeinnaam comingsoonarnhem.nl. Eiseres vordert overdracht van de domeinnaam. Verweerder dient geen verweerschrift in.

De Geschillenbeslechter constateert dat handelsnaam van eiseres en domeinnaam van verweerder verwarringwekkend overeenstemmen. Beide bestaan uit dezelfde drie beschrijvende woorden. Eiseres heeft echter geen bewijs overlegd dat ‘Arnhem Coming Soon’ haar historische handelsnaam is. Wel duidelijk zijn haar rechten op het merk ‘Coming Soon’.

Verweerder heeft geen recht of legitiem belang bij de domeinnaam, aangezien de domeinnaam doorverwijst naar een parkingpage waarop advertenties staan van – aan eiseres – concurrerende producten en aanbieders.

De Geschillenbeslechter neemt ook registratie te kwader trouw aan. De domeinnaam bestaat uit een ongebruikelijke combinatie van beschrijvende woorden (waaronder de stad Arnhem) en daarom is het aannemelijk dat verweerder bij de registratie van de domeinnaam op de hoogte was van het bestaan van eiseres. Verweerder had derhalve moeten verifiëren of eiseres rechten had op de domeinnaam.

De Geschillenbeslechter beveelt verweerder de domeinnaam over te dragen.


Terug