Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Bravilor - Bouman

Procedure:
kort geding
Instantie:
Pres. Rb. Amsterdam
Datum uitspraak:
09-08-2000
Rolnummer:
KG 00/1679
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBAMS:2000:AA6735
Domeinnaam:
bravilor.nl
Eiser(es):
Bravilor Bonamat B.V.
Verweerder:
Bouman Hotelbenodigdheden B.V.
Resultaat procedure:
Vordering afgewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Dealers/agentschappen, Merk
Domjur-nummer:
2000-23
Publicatiedatum:
17-09-2000
Kern:

Geen merkinbreuk ex art 13A lid 1 sub b en d, want door het gebruik van het merk door gedaagde wordt niet de onjuiste suggestie gewekt dat er sprake zou zijn van een commerciële band tussen eiseres en gedaagde.

Samenvatting

Geen merkinbreuk ex art 13A lid 1 sub b en d. Het gebruik van een merk door een dealer kan ook mede het registreren van een domeinnaam (i.c. 'bravilor.nl') omvatten. I.c. wordt door het gebruik van het merk door gedaagde niet de onjuiste suggestie gewekt dat er sprake zou zijn van een commerciële band tussen eiseres en gedaagde, nu van dergelijke relatie wel degelijk sprake is. Bovendien kan nergens uit worden afgeleid dat gedaagde suggereert dat er tussen gedaagde en eiseres een exclusieve relatie bestaat. Ook doet i.c. het gebruik door gedaagde van het merk geen afbreuk aan de reputatie van eiseres.


Terug