Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Calidris 28 EU - Gedaagde

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Assen, voorzieningenrechter
Datum uitspraak:
07-06-2010
Rolnummer:
79592 / KG ZA 10-123
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
schwarzedose.com; schwarzedose.de
Eiser(es):
Calidris 28 EU S.AR.L / AG / Deutschland GmbH
Verweerder:
gedaagde
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorie├źn:
Domeinnamen
Dossiers:
Overige onrechtmatige daad, Executiegeschil
Domjur-nummer:
2010-602
Publicatiedatum:
29-08-2010
Kern:

Samenvatting

Calidris is houdster van internationale beeldmerken en woordmerk DOSE 28. Daarnaast is ze houder van de domeinnamen schwarzedose.com en schwarzedose.de.

 

Gedaagde heeft onrechtmatige uitlatingen gedaan jegens eiseres en daarbij gebruik gemaakt van de merken van Calidris en de domeinnamen. In eerder kort geding heeft de voorzieningenrechter gedaagde verboden zich jegens Calidris onrechtmatig uit te laten.

 

Calidris vordert veroordeling van gedaagde tot het staken van inbreuken op handelsnaam- en merkrecht van Calidris, staken van het gebruik van de domeinnamen schwarzedose.de en schwarzedose.com, een verbod tot het doen van uitlatingen over Calidris en rectificatie.

 

De verboden en rectificatie worden toegewezen.

Volgens de voorzieningenrechter is voldoende gebleken dat gedaagde in zijn persbericht met beschuldigingen aan het adres van Calidris gebruik heeft gemaakt van de domeinnamen. Nu Calidris houder is van deze domeinnamen zal gedaagde, gezien zijn verklaringen dat hij zich over Calidris wil blijven uitlaten, worden veroordeeld het gebruik te staken en gestaakt te houden.

Dwangsom: 50.000,- per overtreding met een maximum van 250.000,-.


Terug