Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

CCMA - CCMA

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
19-05-2010
Rolnummer:
DNL2010-0018
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
ccma.nl
Eiser(es):
Vereniging Call Center Managers Association h.o.d.n. CCMA
Verweerder:
CCMA B.V.
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Handelsnaam, Gebruik te kwader trouw
Domjur-nummer:
2010-590
Publicatiedatum:
21-07-2010
Kern:

Samenvatting

Eiseres Vereniging Call Center Managers Association, kortweg CCMA, heeft als doel het overdragen van kennis en het zijn van een platform voor call center managers. Het toenmalige bestuur heeft in 2001 CCMA B.V. (verweerder) opgericht met als doel het aanbieden van commerciële diensten aan de leden van de vereniging.

 

Eiseres CCMA voert de handelsnaam CCMA en beschikt over het woord- en beeldmerk CCMA. Verweerder CCMA B.V. is houder van domeinnaam ccma.nl. De geschillenbeslechter oordeelt dat de domeinnaam identiek is aan de merken en de handelsnaam van eiseres.

 

Verweerder voert de handelsnaam CCMA, zij heeft het recht van eiseres verkregen om deze handelsnaam te voeren en dit recht is niet beëindigd door eiseres. Nu niet door eiseres is betwist dat de handelsnaam CCMA rechtmatig door verweerder wordt gevoerd, oordeelt de geschillenbeslechter dat verweerder een eigen recht heeft op grond waarvan de domeinnaam wordt gebruikt.

 

De vordering wordt afgewezen.


Terug