Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

City Spa – City Spa Amsterdam

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Amsterdam
Datum uitspraak:
11-10-2010
Rolnummer:
469384 / KG ZA 10-1669 WT/JS
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
cityspa-amsterdam.nl; cityspa-amsterdam.com en cityspa-amsterdam.tv
Eiser(es):
City Spa
Verweerder:
City Spa Amsterdam
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Handelsnaam, Beschrijvende domeinnamen
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
13-01-2011
Kern:

Samenvatting

City Spa is een schoonheidssalon, gevestigd in hotel Okura in Amsterdam. Gedaagden exploiteren het wellnessresort De Zwaluwhoeve te Harderwijk en zijn voornemens een wellnessresort in Amsterdam te openen onder de naam CitySpa Amsterdam.

 

Eiseres vordert dat Zwaluwhoeve wordt verboden binnen 25 kilometer van de ring van Amsterdam de handelsnaam CitySpa (Amsterdam) te voeren alsmede het gebruik van de domeinnamen cityspa-amsterdam.nl; cityspa-amsterdam.com en cityspa-amsterdam.tv te staken.

 

Zwaluwhoeve heeft aangevoerd dat de naam City Spa zuiver beschrijvend is en uitsluitend de aard van de onderneming aanduid. De wet stelt niet de eis dat een handelsnaam onderscheidend vermogen heeft, een handelsnaam kan in beginsel uit zuiver beschrijvende bewoordingen bestaan. Zwaluwhoeve heeft onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de term City Spa geen enkel onderscheidend vermogen heeft.

 

Voor artikel 5 Hnw is vereist dat er sprake is van verwarringsgevaar bij het publiek in de relevante markt. Eiseres geniet een zekere naamsbekendheid bij het publiek en beide ondernemingen bedienen dezelfde doelgroep met een overlappend aanbod van diensten. Nu beide ondernemingen in Amsterdam zijn gevestigd, moet worden geconcludeerd dat sprake is van verwarringsgevaar.

Voorgaande / vervolguitspraken


Terug