Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Constance Sars - Gedaagde

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Amsterdam
Datum uitspraak:
09-02-2000
Rolnummer:
KG 00/214 OdC
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBAMS:2000:AA6194
Domeinnaam:
constance-sars.com
Eiser(es):
Stichting Constance Sars
Verweerder:
gedaagde
Resultaat procedure:
Vordering toegewezen
Uitspraakcategorie├źn:
Domeinnamen
Dossiers:
Overige onrechtmatige daad
Domjur-nummer:
2000-5
Publicatiedatum:
06-09-2000
Kern:

Een consument heeft het recht om zijn ervaringen met producten/diensten via het internet openbaar te maken als de inhoud van die mededelingen niet onrechtmatig is jegens de aanbieder van deze producten/diensten. 

Samenvatting

Een consument heeft het recht om zijn ervaringen met producten/diensten via het internet openbaar te maken als de inhoud van die mededelingen niet onrechtmatig is jegens de aanbieder van deze producten/diensten. Dat is hier niet het geval. Bijkomende omstandigheden kunnen de plaatsing van dergelijke mededelingen alsnog onrechtmatig maken. Door de naam van Constance Sars te gebruiken als domeinnaam of als onderdeel van de naam van zijn site, als metatag, hyperlink en dergelijke, is de aandacht die hij op Constance Sars vestigt, buitenproportioneel. Het heeft tot gevolg dat Constance Sars via diverse zoekmachines te pas en te onpas wordt gepresenteerd.


Terug