Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Doctor Feelgood – [Gedaagde]

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Amsterdam
Datum uitspraak:
02-06-2014
Rolnummer:
C/13/563405 / KG ZA 14-489 SP/LO
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
feelgood-store.nl
Eiser(es):
Doctor Feelgood
Verweerder:
[Gedaagde]
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Merk, Handelsnaam, Beschrijvende domeinnamen, Proceskostenveroordeling
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
27-06-2014
Kern:

Samenvatting

Eiseres is Doctor Feelgood, een massagebedrijf met twee vestigingen in Amsterdam en houdster van de handelsnaamrechten en merkrechten met betrekking tot de naam Doctor Feelgood. [Gedaagde] heeft een eenmanszaak en gebruikt de naam Feelgood-Store als handelsnaam en de domeinnaam feelgood-store.nl voor het aanbieden van soortgelijke diensten als eiseres. Eiseres vordert het gebruik van Doctor Feelgood of daarmee overeenstemmende tekens als (deel van) de domeinnaam te staken en gestaakt te houden en de domeinnaam feelgood-store.nl op naam van Doctor Feelgood te (doen) zetten.

De voorzieningenrechter is van oordeel dat er geen sprake is van een inbreuk op de rechter van eiseres zoals bedoeld is in artikel 5 Hnw en/of artikel 2.20 BVIE, omdat er geen sprake is van verwarringsgevaar. De totaalindruk van de namen Doctor Feelgood en Feelgood Store verschillen teveel van elkaar om aan te nemen dat er sprake is van verwarringsgevaar. Daarnaast is het onderdeel Feelgood een beschrijvende, algemene en veelgebruikte term voor diensten en producten in de categorie persoonlijke verzorging.

De voorzieningenrechter weigert de gevraagde voorzieningen en veroordeelt eiseres in de proceskosten.


Terug