Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Eiser - Gedaagde (Flippin' burgers)

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Amsterdam
Datum uitspraak:
20-12-2016
Rolnummer:
C/10/514438 / KG ZA 16-1306
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBROT:2016:10152
Domeinnaam:
www.flippinburgers.nl
Eiser(es):
[Eiser]
Verweerder:
[Gedaagde]
Resultaat procedure:
Vordering wordt toegewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Contractuele geschillen, Handelsnaam
Domjur-nummer:
2017-1231
Publicatiedatum:
13-03-2017
Kern:

Geschil na beëindiging samenwerking. Gedaagde heeft domeinnaam en handelsnaam ten behoeve van Eiser geregistreerd en deze behoren dan ook aan Eiser toe.

Samenvatting

Eiser heeft een eenmanszaak met foodtrucks waarmee catering bij evenementen verzorgd wordt. Gedaagde heeft een eenmanszaak gericht op het ontwerpen en realiseren van reclame- en promotiemateriaal. In maart 2016 zijn partijen een niet schriftelijk vastgelegde samenwerking aangegaan m.b.t. de exploitatie van een foodtruck, waarbij Eiser zou investeren in de aanschaf van de foodtruck en gedaagde met de foodtruck onder de handelsnaam ‘Flippin’ Burgers’ op festivals zou gaan staan. Gedaagde heeft in opdracht van eiser een logo ontworpen en de domeinnaam ‘www.flippinburgers.nl’ geregistreerd en de website ontworpen. Na beëindiging van de samenwerking is gedaagde het logo en de naam Flippin’ Burgers blijven gebruiken. Eiser eist staking van inbreuk op het auteursrecht m.b.t. het logo, staking van gebruik van de handelsnaam en de domeinnaam en overdracht van inloggegevens van de website en de facebookpagina.

Gedaagde heeft erkend dat Eiser het handelsnaamrecht heeft op Flippin’ Burgers en dat hij deze na de feitelijke beëindiging van de samenwerking alsnog gebruikt heeft. Staking van de handelsnaam wordt daarom toegewezen, alsook het staking van het gebruik van de domeinnaam. Gedaagde heeft de domeinnaam in opdracht van Eiser en ten behoeve van Eiser geregistreerd. Inmiddels heeft Gedaagde de contactgegevens op de website gewijzigd in die van Eiser en het wachtwoord van de website overgedragen.


Terug