Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Eiseres - Club Wear

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Utrecht, voorzieningenrechter
Datum uitspraak:
11-05-2010
Rolnummer:
283147 / KG ZA 10-183
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
clubswear.nl
Eiser(es):
[eiseres]
Verweerder:
[gedaagde] h.o.d.n. Club wear
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorie├źn:
Domeinnamen
Dossiers:
Procesrecht
Domjur-nummer:
2010-584
Publicatiedatum:
25-05-2010
Kern:

Samenvatting

Gedaagde drijft een eenmanszaak onder de naam Club Wear, en richt zich op de verkoop van sexy uitgaanskleding en lingerie via internet. Hiertoe heeft zij de domeinnamen club-wear.nl en clubwear.nl geregistreerd.

 

Eiseres had ook een onderneming in sexy outfits, onder de domeinnaam clubswear.nl. De rechtbank heeft op 13-05-2009 (DomJur 2009-429) geoordeeld dat het gebruik van deze domeinnaam gestaakt diende te worden.

 

Eiseres heeft de domeinnaam clubswear.nl, samen met webwinkel staplingerie.nl, verkocht aan Jobtactics, waar zij op dat moment ook een belang in had. De domeinnaam clubswear.nl is wordt

doorgelinkt naar staplingerie.nl

 

De voorzieningenrechter is van mening dat dit gebruik van de domeinnaam ook valt onder het dictum van de uitspraak van 13-05-2009. Dit houdt in dat eiseres ervoor zorg dient te dragen dat de website met de domeinnaam clubswear.nl niet meer zou worden gebruikt, ook niet door iemand anders. Als rechthebbende op de domeinnaam had eiseres dat ook volledig in de hand. Eiseres heeft in strijd met het vonnis van 13-05-2009 gehandeld.

 

De voorzieningenrechter wijst de vordering tot opheffen van het executoriaal beslag door gedaagde af.


Terug