Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

[eiseres] – MICROBEL Nederland B.V.

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Gelderland
Datum uitspraak:
02-08-2016
Rolnummer:
C/05/304761 / KG ZA 16-285
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBGEL:2016:4299
Domeinnaam:
[website 2]
Eiser(es):
[eiseres]
Verweerder:
MICROBEL Nederland B.V.
Resultaat procedure:
de vordering wordt toegewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Procesrecht, Proceskostenveroordeling
Domjur-nummer:
2016-1201
Publicatiedatum:
30-09-2016
Kern:

Inbreuk op handelsnaam [eiseres], de domeinnaam moet worden overgedragen. Doordat Microbel de naam bewust gebruikte is er dreiging van herhaalde inbreuk en zal een dwangsom worden opgelegd wanneer Microbel niet aan de vorderingen voldoet. Microbel wordt ook veroordeeld in de proceskosten, het één dag voor de zitting aangegeven aan de vorderingen te zullen voldoen is te laat.

Samenvatting

Eiseres is werkzaam als medium/paragnoste onder handelsnaam [naam] en exploiteert een praktijk en een medium-paragnostenlijn via website [website 1]. De handelsnaam is op 25 maart 2013 ingeschreven in het handelsregister, de domeinnaam is op 20 januari 2016 ingeschreven bij SIDN. Microbel exploiteert meerdere medium-paragnostenlijnen onder andere via de domeinnamen www.medium.nl, www.mediums.nl, www.paragnost.nl en www.helderziende.nl. Op 3 juni 2016 heeft Microbel de domeinnaam [website 2] geregistreerd bij SIDN. Eiseres heeft Microbel gesommeerd het gebruik van deze domeinnaam te staken, op grond van een inbreuk op de handelsnaam van [eiseres], en de domeinnaam aan haar over te dragen. Toen Microbel niet op de sommatie reageerde heeft Eiseres een kort geding aangespannen waarin zij onder andere vordert dat Microbel de domeinnaam [website 2] aan haar over draagt. Microbel heeft deze vordering niet weersproken. Microbel voert wel verweer tegen de vordering tot oplegging van een dwangsom en de vordering om Microbel te veroordelen in de proceskosten.

De voorzieningenrechter stelt dat aan de hand van wat partijen naar voren hebben gebracht omtrent de domeinnaamregistratie van [website 2] dat Microbel bewust gebruik is gaan maken van de naam ‘Juniverselmediums’. Volgens de voorzieningenrechter is er een dreiging van hernieuwde inbreuk op de handelsnaam van [eiseres] en kan de dwangsom worden toegewezen. De voorzieningenrechter beslist daarnaast dat Microbel in de proceskosten veroordeeld kan worden. Microbel heeft niet op de sommatie gereageerd en heeft pas één dag voor de zitting aangegeven aan de vorderingen te zullen voldoen. Op dat moment waren de nodige kosten al gemaakt. Microbel moet de domeinnaam van [website 2] overdragen aan [eiseres]. Daarnaast wordt Microbel een dwangsom opgelegd wanneer zij niet aan de vorderingen voldoet. Microbel wordt ook veroordeeld in de proceskosten.

De vordering wordt toegewezen.


Terug