Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

[eiseres Rotterdam] – [gedaagde Maastricht]

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Maastricht
Datum uitspraak:
20-04-2010
Rolnummer:
149234 / KG ZA 10-121
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
stopkinderhex.com, stopkinderhex.org
Eiser(es):
[eiseres]
Verweerder:
[gedaagde]
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Notice-and-Take-Down
Dossiers:
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
21-10-2011
Kern:

Samenvatting

Jegens [eiseres] zijn grievende en intimiderende uitlatingen op een aantal websites geplaatst. [Gedaagde] is beheerder van de internetpagina’s “stopkinderhex.com” en “stopkinderhex.org, waarop de uitlatingen zijn gedaan. Eiseres vordert dat de webpagina’s met de uitlatingen worden verwijderd, dat gedaagde de naw-gegevens bekendmaakt van de personen die berichten hebben geplaatst, dat een schadevergoeding wordt toegekend en dat gedaagde een rectificatie in De Telegraaf plaatst.

De voorzieningenrechter stelt vast dat de internetpagina “stopkinderhex.com” reeds is stopgezet. Hier ontbreekt een spoedeisend belang. Voor de internetpagina “stopkinderhex.org” geldt dat het voor een vordering o.g.v. art. 6:162 BW van belang is om te weten of de internetpagina - geheel of gedeeltelijk - door [gedaagde] wordt beheerd. Dit blijkt echter niet uit de door [eiseres] aangevoerde omstandigheden. Dat deze site er precies hetzelfde uitziet als de (reeds gesloten) webpagina “stopkinderhex.com” is op zichzelf niet voldoende om [gedaagde] hiervoor verantwoordelijk te houden. Daarbij komt dat de webpagina “stopkinderhex.com” door vier moderators werd beheerd. Hieruit volgt dat de vorderingen moeten worden afgewezen.

De voorzieningenrechter wijst de vorderingen af.


Terug