Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Enrico – Querino

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Haarlem
Datum uitspraak:
02-08-2011
Rolnummer:
182541 / KG ZA 11-270
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
querino
Eiser(es):
Enrico B.V.
Verweerder:
Querino
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Handelsnaam, Procesrecht
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
30-09-2011
Kern:

Samenvatting

Enrico B.V. gevestigd in Amsterdam houdt zich bezig met de import van en groothandel in mediterrane delicatessen, voedingsmiddelen, alsmede de fabricage van en (groot)handel in kaas. Gedaagde 1 werkte in loondienst van deze onderneming, maar bleek met gedaagde 2 een onderneming (Querino, gedaagde 3) te hebben opgezet die handelt in soortgelijke producten. Enrico B.V., gevestigd in Amsterdam, vordert dat gedaagden zich onthouden van de handel in mediterrane food-producten en dat gedaagden het gebruik van de naam Querino als handels- of domeinnaam staken en gestaakt houden.

De voorzieningenrechter constateert dat de dagvaarding is uitgebracht ten behoeve van Enrico B.V. gevestigd in Gaanderen. Gedaagden hebben echter geen relatie met deze B.V., maar alleen met Enrico B.V. gevestigd in Amsterdam. Nu Enrico Amsterdam niet namens Enrico Gaanderen een vordering kan instellen wordt deze niet-ontvankelijk verklaard.

De voorzieningenrechter verklaart Enrico B.V. gevestigd in Amsterdam niet-ontvankelijk.


Terug