Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Flavourites c.s. – Strada Concordia c.s.

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Overijssel
Datum uitspraak:
10-06-2015
Rolnummer:
C/08/167430 / KG ZA 15-31
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBOVE:2015:3265
Domeinnaam:
de url www.flavouritesstore.nl
Eiser(es):
Flavourites c.s.
Verweerder:
Strada Concordia c.s.
Resultaat procedure:
Vordering wordt afgewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Overige onrechtmatige daad
Domjur-nummer:
2015-1138
Publicatiedatum:
27-07-2015
Kern:

De vordering van Flavourites wordt afgewezen, omdat Strada Concordia c.s. de url www.flavouritesstore.nl al heeft overgedragen.

Samenvatting

Eiseres is Flavourites c.s., een aanbieder van een overzicht van aangesloten webshops via de domeinnaam flavourites.nl. Gedaagde is Strada Concordia c.s.. Eiseres en gedaagde zijn beide 50% aandeelhouder in de besloten vennootschap The Happy Few. The Happy Few is opgericht ten behoeve van de exploitatie van het online warenhuis Flavourites Store. De bij eiseres aangesloten webshops konden via Flavourites Store producten aanbieden, waarbij het afrekenen van de producten plaatsvond in Flavourites Store en de verzending werd verzorgd door de aangesloten webshops. Gedaagde heeft in oktober 2014 medegedeeld de werkzaamheden voor Flavourites Store te zullen staken vanaf 1 januari 2015. Sinds die datum exploiteert gedaagde onder de naam Knijter de domeinnaam knijter.nl. Gedaagde heeft aan deelnemers van de Flavourites Store een mail gestuurd dat de Flavourites Store verder zal gaan onder de nieuwe naam Knijter.

Eiseres vordert de overdracht van de url www.flavouritesstore.nl, welke op naam staat van The Happy Few.

Gedaagde heeft betoogd dat de in de vordering genoemde domeinnaam reeds is overgedragen aan eiseres. Eiseres heeft in reactie hierop nagelaten te concretiseren op welke punten gedaagde nog niet aan de vordering heeft voldaan en welk (spoedeisend) belang eiseres (nog) heeft bij toewijzing van de vordering.

De vordering wordt afgewezen.


Terug