Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Fortis - Verweerder

Procedure:
kort geding
Instantie:
Pres. Rb. Arnhem
Datum uitspraak:
25-02-1999
Rolnummer:
KG 1999/32
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBARN:1999:AA1021
Domeinnaam:
koerstwinststapelaar.com
Eiser(es):
Fortis Nederland N.V. e.a.
Verweerder:
Financieel Planbureau
Resultaat procedure:
Vordering toegewezen
Uitspraakcategorie├źn:
Domeinnamen
Dossiers:
Merk
Domjur-nummer:
2000-7
Publicatiedatum:
06-09-2000
Kern:

Het gebruik van de domeinnamen "koerswinststapelaar.nl" en "koerswinststapelaar.com" maakt inbreuk op het woordmerk "De KoerswinstStapelaar van GroeiVermogen". 

Samenvatting

Het gebruik van de domeinnamen "koerswinststapelaar.nl" en "koerswinststapelaar.com" maakt inbreuk op het woordmerk "De KoerswinstStapelaar van GroeiVermogen". Dit gebruik is aan te merken als gebruik in de zin van artikel 13A lid 1 onder d BMW. Het gebruik dat verweerder maakte van de sites moet als onrechtmatig worden beschouwd. Het gebruik is inmiddels gestaakt, maar Brokerhof is alleen bereid aan overzetting van de domeinnaam koerswinststapelaar.com mee te werken tegen betaling van een onkostenvergoeding. Zo lang de domeinnaam "koerswinststapelaar.com" nog op naam van verweerder bestaat het risico dat deze de domeinnaam weer actief in gebruik gaat nemen. GroeiVermogen heeft geen toezegging tot betaling van een onkostenvergoeding gedaan. Verweerder moet de domeinnaam overdragen.


Terug