Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Fu works - Fu

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank 's-Gravenhage, voorzieningenrechter
Datum uitspraak:
17-11-2009
Rolnummer:
349966 / KG ZA 09-1391
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
fuworkxx.nl
Eiser(es):
Fu Works Productions B.V.; Fu Workst Holding B.V., Weissenbruch Communicatie B.V.
Verweerder:
Fu Workxx
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorie├źn:
Domeinnamen
Dossiers:
Handelsnaam, Procesrecht
Domjur-nummer:
2010-511
Publicatiedatum:
22-03-2010
Kern:

Samenvatting

Eiser is Weissenbruch Communicatie en dochter FU Works. Fu Works richt zich op reclamemarketing en publiciteit en het promoten van films en documentaires. Tevens is zij (co)producent van onder meer Zwartboek en Shouf Shouf. Gedaagde Fu exploiteert een communicatieadviesbureau onder de naam Fu Worxx. Hiervoor gebruikt ze de domeinnaam fuworkxx.nl.

 

Weissenbruch vordert primair een verbod op het gebruik van handelsnaam Fu Worxx en domeinnaam fuworkxx.nl, en overdracht van de domeinnaam.

 

De voorzieningenrechter oordeelt dat Fu door het gebruik van de handels- en domeinnaam inbreuk maakt op het handelsnaamrecht van Fu Works, op grond van art. 5 HNW. De handelsnamen stemmen in sterke mate overeen. Dat Fu wilde verwijzen naar haar familienaam, doet daar niet aan af. Het opnemen van een familienaam is geen rechtvaardiging voor een inbreuk van het handelsnaamrecht. De vordering wat betreft het verbod wordt toegewezen.

 

De overdracht van fuworkxx.nl aan eiser wordt afgewezen. Weissenbruch heeft niet toegelicht welk belang zij heeft bij toewijzing van overdacht van de domeinnaam naast het reeds opgelegde verbod.

 


Terug