Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Hamburg Mannheimer Consulting – Verweerder

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
19-04-2011
Rolnummer:
DNL2010-0080
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
verzekeringsplein.nl
Eiser(es):
Hamburg Mannheimer Consulting N.V.
Verweerder:
[verweerder]
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Handelsnaam, Beschrijvende domeinnamen
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
21-06-2011
Kern:

Samenvatting

Eiser is Hamburg Mannheimer Consulting, een bemiddelaar bij de verkoop van verzekeringsproducten en hypotheken. Eiser maakt gebruikt van de domeinnaam hetverzekeringsplein.nl. Verweerder is actief als hypotheekadviseur en heeft de domeinnaam verzekeringsplein.nl geregistreerd. Eiser vordert overdracht van de domeinnaam.

De geschillenbeslechter constateert dat eiser vooral opereert onder de handelsnaam ERGO Life. Niet blijkt dat de domeinnaam hetverzekeringsplein.nl tevens als handelsnaam wordt gebruikt. Aan het vereiste van verwarringwekkende overeenstemming met een handelsnaam of merk is niet voldaan.

De geschillenbeslechter is van oordeel dat het onvoldoende is komen vast te staan dat verweerder geen recht of legitiem belang heeft bij de domeinnaam heeft. De term “verzekeringsplein” is zeer beschrijvend en op internet is een groot aantal websites te vinden die bestaan uit een combinatie van een product of dienst met het woord “plein”. Het komt de geschillenbeslechter niet onaannemelijk voor dat verweerder, gelet op zijn kennelijke bedrijfsmatige activiteiten, altijd de intentie heeft gehad de domeinnaam zelf te gebruiken. Tot slot is ook niet vast komen te staan dat verweerder de domeinnaam te kwader trouw heeft geregistreerd.

De geschillenbeslechter wijst het gevorderde af.


Terug