Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Hostway – [gedaagde]

Procedure:
bodemprocedure
Instantie:
Rechtbank Gelderland
Datum uitspraak:
05-05-2015
Rolnummer:
C/05/273304 / HA ZA 14-628 / 172 / 498
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBGEL:2015:3714
Domeinnaam:
hotway.be, sitecontrol.be, sitemail.be
Eiser(es):
Hostway
Verweerder:
[gedaagde]
Resultaat procedure:
Vordering wordt toegewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Contractuele geschillen
Domjur-nummer:
2015-1135
Publicatiedatum:
27-07-2015
Kern:

Overdracht van de domeinnamen hotway.be, sitecontrol.be en sitemail.be aan Hostway doordat gedaagde bereid is mee te werken aan de overdracht.

Samenvatting

Eiseres is Hostway, een bedrijf dat zich onder de handelsnamen Hostway, Sitecontrol en Sitemail onder meer bezig houdt met het verlenen van webhosting, e-mailhosting en shophosting alsmede de registratie van domeinnamen. Eiseres is houdster van de domeinnamen hostway.nl, hostway.be, sitecontrol.hostway.nl, sitecontrol.hostway.be, sitemail.hostway.nl en sitemail.hostway.be.

Gedaagde is [persoonsnaam], een voormalig werknemer bij eiseres. Na vertrek bij eiseres is gedaagde een onderneming begonnen onder de naam DomainMaster, een bedrijf dat zich onder meer bezig houdt met “overige dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatietechnologie”. Gedaagde is houder de domeinnamen domainmasters.nl, domainmasters.be, hotway.be, sitecontrol.be en sitemail.be.

Eiseres vordert overdracht van de domeinnamen hotway.be, sitecontrol.be en sitemail.be.

Gedaagde heeft in de conclusie van antwoord en ook ter comparitie aangegeven bereid te zijn om de domeinnamen aan eisers over te dragen. De vordering is te beschouwen als een referte en kan worden toegewezen.

De vordering wordt toegewezen.


Terug