Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Huurcommissie – Diamond Point Enterprises Limited

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
27-07-2011
Rolnummer:
DNL2011-0039
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
huurcomissie.nl, huurcommisie.nl
Eiser(es):
Huurcommissie
Verweerder:
Diamond Point Enterprises Limited
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Geschillenregeling: geen verweer, Typefout-domeinnamen
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
30-09-2011
Kern:

Samenvatting

Eiseres is de Huurcommisie. Verweerder is Diamond Point Enterprises Limited, die de domeinnamen huurcomissie.nl en huurcommisie.nl heeft geregistreerd. Deze domeinnamen verwijzen naar websites met gesponsorde links. Eiseres vordert overdracht van de domeinnamen, verweerder heeft geen verweerschrift ingediend.

De domeinnamen zijn nagenoeg identiek met de naam van eiseres, ze verschillen maar één letter hetgeen geen wezenlijk verschil uitmaakt. De geschillenbeslechter is van mening dat de domeinnamen (typo’s) en de naam van eiseres verwarringwekkend overeenstemmen.

De geschillenbeslechter constateert dat verweerder de domeinnamen niet gebruikt voor een bona fide aanbod van producten of diensten en dat verweerder ook geen legitiem niet-commercieel gebruik maakt van de domeinnamen. Het komt de geschillenbeslechter voor dat verweerder bewust verwarring sticht teneinde mensen die op zoek zijn naar eiseres’ website naar die van verweerder te lokken. Daar de Huurcommissie een publieke geschillenbeslechter is en de domeinnamen alleen naar commerciële websites doorlinken is er geen sprake van een recht of legitiem gebruik van de domeinnamen.

Aangezien de naam van eiseres al lange tijd bestaat en bekend is, is het waarschijnlijk dat verweerder op de hoogte was van het bestaan van eiseres’ naam. Derhalve zijn de domeinnamen te kwader trouw geregistreerd. De domeinnamen worden tevens te kwader trouw gebruikt, omdat verweerder door verwarring te creëren mensen naar zijn website probeert te lokken.

De voorzieningenrechter wijst de vordering van eiseres toe.


Terug