Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Karl Dungs GmbH & Co. KG - Zeptor Private

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
05-05-2014
Rolnummer:
DNL2013-0063
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
dungs.nl
Eiser(es):
Karl Dungs GmbH & Co. KG
Verweerder:
Zeptor Private
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorie├źn:
Domeinnamen
Dossiers:
Dealers/agentschappen, Merk, Gebruik te kwader trouw
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
27-06-2014
Kern:

Samenvatting

Eiser is Karl Dungs GmbH & Co. KG, houder van de merknaam DUNGS. Verweerder is Zeptor Private, houder van de domeinnaam dungs.nl. Eiser vordert overdracht van de domeinnaam op grond van artikel 2.1 van de geschillenregeling.

De geschillenbeslechter stelt vast dat de domeinnaam dungs.nl van verweerder verwarringwekkend overeenstemt met het merk van eiser, aangezien de domeinnaam identiek is aan het merk van de eiser.

Vervolgens stelt de geschillenbeslechter vast, met verwijzing naar de Oki Data criteria, dat verweerder geen legitiem belang bij of recht op de domeinnaam heeft, omdat verweerder geen gebruik maakt van de domeinnaam om slechts als wederverkoper producten van eiser te verkopen. De website waarnaar de domeinnaam verwijst, is duidelijk onderdeel van de website van verweerder. Daarnaast verwijst iedere klik op een hyperlink van de website dungs.nl naar de website ittcontrols.com, de website van verweerder.

Ten slotte stelt de geschillenbeslechter vast dat de verweerder de domeinnaam te kwader trouw geregistreerd heeft en te kwader trouw gebruikt. De domeinnaam wordt gebruikt voor commercieel gewin door gebruik te maken van de goodwill van het merk van eiser en door de waarschijnlijk dat er verwarringsgevaar zal optreden onder internetgebruikers.

De vordering wordt toegewezen.


Terug