Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Kik Interactive Inc. – Versio B.V.

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
26-07-2015
Rolnummer:
DNL2015-0028
LJN/ECLI:
-
Domeinnaam:
kikdate.nl
Eiser(es):
Kik Interactive Inc.
Verweerder:
Versio B.V.
Resultaat procedure:
Vordering wordt toegewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Geschillenregeling: geen verweer, Merk, Beschrijvende domeinnamen, Gebruik te kwader trouw
Domjur-nummer:
2015-1147
Publicatiedatum:
01-10-2015
Kern:

Overdracht domeinnaam kikdate.nl aan Kik Interactive Inc., want Versio B.V. gebruikt de domeinnaam om internetgebruikers naar zijn datingsite voor volwassen te leiden door verwarringwekkend gebruik van het merk KIK van eiser.

Samenvatting

Eiser is Kik Interactive Inc., een onderneming die voorziet in instant messaging-software onder de naam ‘KIK Messenger’. Eiser is houder van het woord- en beeldmerk KIK. Verweerder is Versio B.V., houder van de domeinnaam kikdate.nl. De domeinnaam verwijst naar een website van een datingsite voor volwassenen. Eiser vordert overdracht van de domeinnaam op grond van artikel 2.1 van de geschillenregeling. Verweerder heeft geen verweerschrift ingediend.

De geschillenbeslechter stelt vast dat de domeinnaam kikdate.nl van verweerder verwarringwekkend overeenstemt met het merk van eiser, want de domeinnaam is identiek aan de merken van eiser en de toevoeging ‘date’ is beschrijvend.

Vervolgens stelt de geschillenbeslechter vast dat verweerder geen legitiem belang bij of recht op de domeinnaam heeft. Eiser dient prima facie aannemelijk te maken dat verweerder geen recht op of belang bij de domeinnaam heeft. Verweerder gebruikt het merk niet alleen in de domeinnaam, maar ook de website zelf. Daarnaast is de website die gelinkt is aan de domeinnaam van verweerder gelijk aan de stijl die eiser gebruik op zijn eigen website kik.com. De geschillenbeslechter stelt vast dat verweerder opzettelijk gebruik maakt van het merk van eiser met als doel om internetgebruikers naar zijn datingsite voor volwassen te leiden. Dit kan niet worden beschouwd als het te goede trouw aanbieden van goederen en diensten.

Ten slotte stelt de geschillenbeslechter vast dat de verweerder de domeinnaam te kwader trouw geregistreerd en gebruikt heeft. Gebaseerd op het gebruik van het merk van eiser op de website die gelinkt is aan de domeinnaam van verweerder is het onwaarschijnlijk dat verweerder niet op de hoogte was van het merk van eiser. Verweerder gebruikt de domeinnaam te kwader trouw om internetgebruikers naar zijn datingsite voor volwassen te leiden door verwarringwekkend gebruik van het merk van eiser.

De vordering wordt toegewezen.


Terug