Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Kirloskar Proprietary Limited - Kirloskar Pompen B.V.

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
18-07-2018
Rolnummer:
DNL2018-0024
LJN/ECLI:
-
Domeinnaam:
kirloskar.nl
Eiser(es):
Kirloskar Proprietary Limited
Verweerder:
Kirloskar Pompen B.V.
Resultaat procedure:
Vordering afgewezen
Uitspraakcategorieƫn:
Domeinnamen
Dossiers:
Merk, Bevoegdheid
Domjur-nummer:
2018-1296
Publicatiedatum:
28-01-2019
Kern:

Domeinnaam zoals geregistreerd omvat het Merk van Eiser. Relatie tussen Eiser en Verweerder is dermate complex dat een extensievere geschilbeslechting nodig is dan waarvoor de Regeling ruimte biedt. Vordering Eiser afgewezen.

Samenvatting

Eiser is Kirloskar Proprietary Limited uit India. Eiser heeft diverse merkenregistraties op haar naam staan, waaronder een Benelux merkenrecht voor KIRLOSKAR ENRICHING LIVES (hierna: Merk). 

Verweerder is Kirloskar Pompen B.V. uit Velsen-Noord. Verweerder heeft op 12 februari 2015 de domeinnaam <kirloskar.nl> geregistreerd (hierna: Domeinnaam). 

Eiser vordert overdracht van de Domeinnaam op grond van artikel 2.1 van de Regeling. Volgens Eiser breekt de registratie van de Domeinnaam door Verweerder het contract dat Eiser heeft met het moederbedrijf van Verweerder. Verweerder voert aan dat er onduidelijkheden zijn over de relatie tussen Eiser en Verweerder en dat er op dit moment o.a. een bemiddelingsprocedure gestart is. 

De Geschillenbeslechter overweegt dat de Regeling niet in het leven is geroepen om complexe commerciĆ«le en contractuele geschillen op te lossen. Uit de standpunten aangevoerd door beide partijen blijkt dat er nog onduidelijkheden zijn over het recht op en het gebruik van de merken binnen de Kirloskar Group waarvan beide partijen deel uitmaken. De complexiteit van de relatie tussen partijen maakt dat een extensievere geschilbeslechting nodig is dan waarvoor de Regeling ruimte biedt. Een geschil zoals onderhavige is geschikter voor een gerechtelijke procedure. 

De vordering van Eiser wordt afgewezen.


Terug