Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Misdadig Dordrecht

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Dordrecht
Datum uitspraak:
28-11-2012
Rolnummer:
100293 / KG ZA 12-183
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
misdadig-dordrecht.com
Eiser(es):
Eisers
Verweerder:
[X] – Photography & Design
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Overige onrechtmatige daad
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
31-01-2013
Kern:

Samenvatting

Eisers hebben gedaagde opdracht gegeven voor een fotoreportage. Over de aflevering van de foto’s is een geschil gerezen. Gedaagde heeft een website gemaakt met de naam misdadig-dordrecht.com. Op de website heeft gedaagde uitlatingen gedaan over eisers. Eisers vorderen dat gedaagde de website verwijdert en verwijderd houdt en de domeinnaam misdadig-dordrecht.com opzegt.

Gedaagde heeft erkend dat hij deze site heeft gemaakt en dat hij berichten over bedreiging, mishandeling en huisvredebreuk door eisers op deze site heeft geplaatst. Gedaagde heeft verklaard dat hij de website misdadig-dordrecht.nl in het leven heeft geroepen met het enkele doel hierop belastende berichtgeving over eisers te plaatsen in reactie op berichten die [eiser 1] op een internetforum had geplaatst. De voorzieningenrechter oordeelt dat het waarschijnlijk is dat in een bodemprocedure zal worden geoordeeld dat de door gedaagde op deze website geplaatste berichten onrechtmatig zijn jegens eisers. De vordering tot het verwijderen en het verwijderd houden van deze website zal dan ook worden toegewezen.

Nu gedaagde de website alleen in het leven heeft geroepen met het doel hierop berichtgeving over eisers te plaatsen en dat hij geen ander belang heeft bij de domeinnaam is er tevens aanleiding gedaagde te bevelen de domeinnaam misdadig-dordrecht.com op te zeggen. De vordering dat gedaagde alle onrechtmatige uitlatingen op het internet jegens eisers verwijdert, verwijderd houdt en uit het cachegeheugen laat verwijderen is te ruim geformuleerd, zodat deze niet kan worden toegewezen.

De voorzieningenrechter beveelt gedaagde de website onder de domeinnaam misdadig-dordrecht.com van het internet te verwijderen en verwijderd te houden, de domeinnaam op te zeggen en de zoekmachines te verzoeken de inhoud van de berichten op de website uit het cachegeheugen te verwijderen.


Terug