Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Moncler S.P.A. – Quinfox Automatisering B.V.

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
28-07-2015
Rolnummer:
DNL2015-0031
LJN/ECLI:
-
Domeinnaam:
moncler.nl
Eiser(es):
Moncler S.P.A.
Verweerder:
Quinfox Automatisering B.V.
Resultaat procedure:
Vordering wordt toegewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Geschillenregeling: geen verweer, Merk, Gebruik te kwader trouw
Domjur-nummer:
2015-1148
Publicatiedatum:
01-10-2015
Kern:

Overdracht van de domeinnaam moncler.nl van Quinfox Automatisering B.V. aan Moncler S.P.A., omdat Quinfox Automatisering B.V. gelet op de reputatie van Moncler S.P.A. op de hoogte had moeten zijn van het merk MONCLER.

Samenvatting

Eiser is Moncler S.P.A., een bedrijf dat werkzaam is in de branch van luxueuze outerwear en sportkleding. Eiser is houder van diverse merkregistraties van het merk MONCLER. Verweerder is Quinfox Automatisering B.V., houder van de domeinnaam moncler.nl. De domeinnaam leidt niet naar een actieve website. Eiser vordert overdracht van de domeinnaam op grond van artikel 2.1 van de geschillenregeling. Verweerder heeft geen verweerschrift ingediend.

De geschillenbeslechter stelt vast dat de domeinnaam moncler.nl van verweerder verwarringwekkend overeenstemt met het merk van eiser, want de domeinnaam is identiek aan de merken van eiser.

Vervolgens stelt de geschillenbeslechter vast dat verweerder geen legitiem belang bij of recht op de domeinnaam heeft. Eiser dient prima facie aannemelijk te maken dat verweerder geen recht op of belang bij de domeinnaam heeft. Verweerder heeft geen aantoonbare aanstalten gemaakt om de domeinnaam te gaan gebruiken en daarnaast is verweerder niet algemeen bekend onder de naam ‘Moncler’ of een vergelijkbare naam.

Ten slotte stelt de geschillenbeslechter vast dat de verweerder de domeinnaam te kwader trouw geregistreerd heeft. Het merk van eiser is sinds 1963 bekend en in afwezigheid van bewijs van het tegendeel stelt de geschillenbeslechter vast dat verweerder op de hoogte had moeten zijn van de merken van eiser.

De vordering wordt toegewezen.


Terug