Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Netcom Service - Leidseplein Beheer

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank 's-Gravenhage, voorzieningenrechter
Datum uitspraak:
26-07-2009
Rolnummer:
340779/ KG ZA 09-806
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
bulldog.com - buldog.com
Eiser(es):
[X] h.o.d.n. Netcom Service
Verweerder:
Leidseplein Beheer B.V.
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorie├źn:
Domeinnamen
Dossiers:
Merk, .com-domeinnamen
Domjur-nummer:
2010-574
Publicatiedatum:
25-05-2010
Kern:

Samenvatting

Netcom Service heeft gebruikt gemaakt van de domeinnamen bulldog.com en buldog.com, maar heeft deze na een WIPO-beslissing af moeten staan aan verweerder Leidseplein Beheer, die over het woord- en beeldmerk THE BULLDOG beschikt.

 

Eiser Netcom Service heeft, in overeenstemming met de UDRP beroep ingesteld tegen de beslissing van WIPO waarna de domeinnaam 'on hold' is gezet. De overdracht van de domeinnamen aan Leidseplein Beheer moet ongedaan worden gemaakt, aangezien een verklaring voor recht is afgegeven dat de domeinnamen geen inbreuk maken op enig recht van Leidseplein Beheer en [Y]. de WIPO-uitspraak, welke de basis vormde voor de overdracht, is hiermee immers komen te vervallen.

 

Anders dan Leidseplein Beheer betoogt, houdt de verklaring voor recht ook in dat de domeinnamen terug moeten worden overgedragen aan Netcom Service. De rechtbank gebiedt Leidseplein Beheer dan ook de overdracht aan Netcomservice van domeinnamen bulldog.com en buldog.com te bewerkstellingen.


Terug