Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Pasoday Products LTD – Hair Workxx BV

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Den Haag
Datum uitspraak:
10-03-2017
Rolnummer:
C/09/522786 / KG ZA 16-1468
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBDHA:2017:2312
Domeinnaam:
flipinhair.nl ; flipinhaironline.com
Eiser(es):
Pasoday Products LTD
Verweerder:
Hair Workxx
Resultaat procedure:
De vordering wordt toegewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Merk
Domjur-nummer:
2017-1240
Publicatiedatum:
31-03-2017
Kern:

Verweerder maakt middels de domeinnamen inbreuk op de merken van Eiser. Het volledig overnemen van het teken in de domeinnaam vormt een inbreuk. Het enkel toevoegen van het beschrijvende woord ‘online’ maakt dit niet anders. De overeenstemming tussen de domeinnaam en het merk wordt hierdoor niet weggenomen. Onvoldoende weersproken dat Verweerder geen toestemming had en Eiser verscheidene malen heeft aangedrongen tot overdracht van de domeinnamen.

Samenvatting

Eiser is Pasoday Products LTD, en ontwikkelt en verkoopt hair extensions onder de naam Flip-in Hair. Zij is houdster van diverse Flip-in hair merken.

Verweerder is Hair Workxx, vanaf 2010 heeft zij een groot aantal domeinnamen laten registreren met daarin het element flipinhair, die doorverwijzen naar de website www.hairworkxx.com, waarop Hair Workxx haar producten aanbiedt (o.a. flipinhair.nl, flipinhaironline.com ) Eiser en Verweerder zijn in 2010 een distributieovereenkomst aangegaan voor de Benelux en Duitsland.

Eiser vordert overdracht van de domeinnamen.

De rechter oordeelt dat Verweerder middels de domeinnamen gebruik maakt van de tekens Flip-In Hair en Flip-In voor identieke producten als waar de merken van Eiser voor zijn ingeschreven. De domeinnamen zijn gelijk aan, of stemmen overeen met de merken. De inbreuk van de website flipinhair.nl staat voorshands vast omdat deze identiek is aan het merk.  De domeinnaam flipinhaironline.nl maakt ook inbreuk op het merk. De enkele toevoeging ‘online’ doet niet af aan het verwarringsgevaar en neemt de overeenstemming tussen domeinnaam en merk niet weg. Verweerder heeft niet gemotiveerd weersproken dat zij, zoals Eiser stelt, de domeinnamen zonder toestemming van Eiser heeft geregistreerd en is gaan gebruiken. Daarnaast heeft Verweerder ook niet gemotiveerd weersproken dat Eiser diverse malen heeft aangedrongen op overdracht van de domeinnamen.

De vordering wordt toegewezen, behalve voor de domeinnaam met de extentie .us, aangezien het merkenrecht niet tot de VS strekt.


Terug