Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Pink Pearls – GARBOFORWOMEN.NL

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Amsterdam
Datum uitspraak:
06-04-2014
Rolnummer:
C/13/559173 / KG ZA 14-210 SP/EB
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
garboamsterdam.nl, garboamsterdam.com, garboamsterdam.eu, garboamsterdam.info
Eiser(es):
Pink Pearls
Verweerder:
GARBOFORWOMEN.NL
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Handelsnaam, Merk, .eu-domeinnamen, .com-domeinnamen
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
01-05-2014
Kern:

Samenvatting

Eiseres in conventie is Pink Pearls, houdster van de domeinnamen garboamsterdam.nl en garboamsterdam.com. Zij is houdster van het merkrecht en de handelsnaam Garbo Amsterdam. Eiseres is verweerster in reconventie. Gedaagde in conventie is GARBOFORWOMEN.nl, houdster van de domeinnamen garboamsterdam.eu en garboamsterdam.info. Gedaagde is eiseres in reconventie. Beide partijen houden zich bezig met het organiseren van feesten, evenementen en reizen voor (lesbische) vrouwen.

Eiseres vordert in conventie het gebruik van de domeinnamen garboamsterdam.eu en/of garboamsterdam.info te staken en aan haar over te dragen. Gedaagde vordert in reconventie het gebruik van de handelsnaam Garbo Amsterdam, garboamsterdam.nl en/of garboamsterdam.com te staken en over te dragen.

De voorzieningenrechter is van oordeel dat beide ondernemingen soortgelijke activiteiten verrichten nu niet is vast komen te staan dat eiseres commerciële zaken, zakelijke administratie of administratieve diensten beheert via de domeinnamen, maar dat er via deze domeinnamen reclame wordt gemaakt voor eiseres. Daarnaast verschaft de domeinnaam garboamsterdam.nl toegang tot de website van eiseres.

De handelsnaam van eiseres is recenter dan die van gedaagde, dus kan eiseres niet optreden tegen het gebruik van gedaagde van de domeinnamen garboamsterdam.eu en garboamsterdam.info op grond van artikel 2.23 lid 2 BVIE. Gedaagde kan daarentegen wel op grond van artikel 6:162 BW en artikel 5 Hw een verbod vragen op het merk en de handelsnaam Garbo Amsterdam en de domeinnamen garboamsterdam.nl en garboamsterdam.com.

Tevens oordeelt de voorzieningenrechter dat gedaagde een spoedeisend belang heeft. Bij het invoeren van de zoekterm ‘Garbo Amsterdam’ op internet staan de ondernemingen van eiseres en gedaagde door elkaar heen vermeld bij de resultaten.

De voorzieningenrechter gebiedt eiseres het gebruik van de namen Garbo Amsterdam, garboamsterdam.nl en garboamsterdam.com te staken en gestaakt te houden en om deze domeinnamen over te dragen aan eiseres.

Het gevorderde in conventie wordt afgewezen. De vordering in reconventie wordt toegewezen.


Terug