Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Primeoak Buildings - Gedaagde

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Almelo, voorzieningenrechter
Datum uitspraak:
26-01-2009
Rolnummer:
99405 / KG ZA 09-17
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
primeoak.nl
Eiser(es):
Primeoak Buildings ltd.
Verweerder:
Gedaagde
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorie├źn:
Domeinnamen
Dossiers:
Merk, Procesrecht
Domjur-nummer:
2009-422
Publicatiedatum:
30-03-2009
Kern:

Samenvatting

Primeoak Buildings (eiseres) ontwerpt, produceert en bouwt, evenals gedaagde, eikenhouten gebouwen en bijgebouwen. Gedaagde handelt onder de naam HMB. Primeoak Buildings is merkhouder van het woord-/beeldmerk 'PRIME OAK' in de Europese Unie. Primeaok Buildings vordert gedaagde te verbieden inbreuk te maken op de auteurs- en merkrechten van Primeoak Building.

Primeoak heeft geen belang meer bij de gevorderde verwijdering van de domeinnaam primeoak.nl in het handelsregister, nu gedaagde ter zitting heeft verklaard dat hij voornoemde domeinnaam reeds heeft verwijderd uit zijn inschrijving in het handelsregister. Ook heeft Primeoak Buildings ter zitting bevestigd dat gedaagde de link naar de technische site primeoak.co.uk heeft verwijderd van zijn website.

Ten aanzien van de gestelde inbreuk op het woord-/beeldmerk 'PRIME OAK' overweegt de voorzieningenrechter dat de discussie over de ingangsdatum waarop het merk gedeponeerd is door Primeoak Buildings achterwege kan blijven, nu gedaagde ter zitting heeft verklaard dat hij op zijn website daar waar staat geschreven 'prime oak' of een daarmee overeenstemmend teken zal verwijderen en zal wijzigen in 'eersteklas eiken'. Of er al dan niet sprake is van een door gedaagde gepleegde merkenrechtelijke inbreuk door gebruik van het merk 'PRIME OAK' is voor de beoordeling van dit geschil daarom niet langer relevant. Gelet op het voorgaande is de voorzieningenrechter van oordeel dat Primeoak Buildings onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt dat gedaagde inbreuk maakt op de auteurs- en/of merkrechten van Primeoak Buildings. Van onrechtmatig handelen aan de zijde van gedaagde is naar het voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter geen sprake.

De voorzieningenrechter wijst de vordering van Primeoak Buildings af.


Terug