Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Rabobank Nederland - Verweerder (II)

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
20-02-2011
Rolnummer:
DNL2010-0075
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
abobank.nl, babobank.nl, rabibank.nl, rabobannk.nl, rabobasnk.nl, radobank.nl, raqbobank.nl
Eiser(es):
Coöperatieve Raiffeisen-Boerenleenbank
Verweerder:
Verweerder
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Typefout-domeinnamen
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
27-04-2011
Kern:

Samenvatting

Eiser is Coöperatieve Raiffeisen-Boerenleenbank B.A. (Rabobank Nederland). Verweerder heeft de volgende domeinnamen geregistreerd: abobank.nl, babobank.nl, rabibank.nl, rabobannk.nl, rabobasnk.nl, radobank.nl en raqbobank.nl. Verweerder woont op hetzelfde adres als de verweerder in de eerdere zaak ‘Rabobank Nederland – Verweerder (I)’.

Eiser vordert overdracht van de domeinnamen. De Geschillenrechter zal de vordering in het licht van artikel 2.1 van de Regeling interpreteren. Verweerder heeft geen verweerschrift ingediend.

De Geschillenbeslechter oordeelt dat de domeinnamen fonetisch en visueel verwarringwekkend gelijken op het merk van eiseres. De domeinnamen zijn typefouten van het merk. Verwarring is waarschijnlijk tussen de domeinnamen van verweerder en het merk van eiseres.

Verweerder heeft geen recht of legitiem belang bij de domeinnaam. De domeinnamen verwijzen naar parking pages waarop links staan naar concurrenten van eiser, hetgeen niet kan worden beschouwd als het bona fide aanbieden van goederen of diensten, noch als legitiem niet-commercieel gebruik. In combinatie met het registreren van acht domeinnamen die alle gebaseerd zijn op het foutief gespelde merk van eiser (typosquatting), is het waarschijnlijk dat verweerder wil profiteren van verwarring bij het relevante publiek. De domeinnamen zijn te kwader trouw geregistreerd.

De Geschillenbeslechter wijst de vordering toe, de domeinnamen worden overgedragen aan eiser.

Gerelateerde uitspraken


Terug