Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Skechers U.S.A. – [X]

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
29-10-2019
Rolnummer:
DNL2019-0036
LJN/ECLI:
-
Domeinnaam:
skecherskorting.nl
Eiser(es):
Skechers U.S.A.
Verweerder:
[X]
Resultaat procedure:
Vordering toegewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Merk, Gebruik te kwader trouw
Domjur-nummer:
2019-1351
Publicatiedatum:
30-11-2019
Kern:

De toevoeging van de beschrijvende term ‘korting’ voorkomt de verwarrende overeenstemming niet. De Geschillenbeslechter neemt aan dat verweerder de domeinnaam heeft geregistreerd en gebruikt om zich bewust voor te doen als Eiser en om internetgebruikers te verwarren.

Samenvatting

Eiser is Skechers U.S.A. uit de United States of America. Eiser is actief in de schoenenindustrie en zijn schoenen worden in meer dan 170 landen verkocht. Bovendien worden de schoenen van Eiser ook verkocht via de domeinnaam <skechers.com> en via internet retailers wereldwijd. Eiser is eigenaar van een aantal merkregistraties met daarin de term ‘’skechers’’ (hierna: Merken). 

Verweerder is [X] uit Duitsland. Verweerder heeft de domeinnaam <skecherskorting.nl> geregistreerd (hierna: Domeinnaam). De Domeinnaam is gekoppeld aan een website die schoenen te koop aanbiedt onder de naam ‘’Skechers’’. 

Eiser vordert overdracht van de Domeinnaam op grond van artikel 2.1 van de Regeling. 

De Geschillenbeslechter oordeelt dat is voldaan aan het eerste vereiste (identiek of verwarringwekkend overeenstemmend). De Domeinnaam is verwarrend vergelijkbaar met de Merken van Eiser omdat de Domeinnaam het merk ‘’Skechers’’ in zijn geheel bevat. De toevoeging van de beschrijvende term ‘’korting’’ voorkomt de verwarrende overeenstemming niet. 

De Geschillenbeslechter oordeelt dat eveneens is voldaan aan het tweede vereiste (geen recht of legitiem belang). De website waaraan de Domeinnaam is gekoppeld bevat geen specifieke disclaimer, noch onthult de website de relatie van Verweerder met Eiser. Internetgebruikers kunnen de indruk krijgen dat er een commerciële of juridische relatie bestaat tussen Eiser en Verweerder, terwijl dit niet het geval is. 

De Geschillenbeslechter oordeelt tot slot dat ook is voldaan aan het derde vereiste van de Regeling (geregistreerd of gebruik te kwader trouw). De Geschillenbeslechter neemt aan dat Verweerder de Domeinnaam heeft geregistreerd en gebruikt om zich bewust voor te doen als Eiser en om internetgebruikers te verwarren. 

Vordering van Eiser wordt toegewezen en de Domeinnaam zal worden overgedragen aan Eiser. 


Terug