Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Skyscanner Limited - Registration Private, Domains By Proxy, LLC, /Carolina Rodrigues, Fundacion Comercio Electronico

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
24-02-2020
Rolnummer:
2020-0018
LJN/ECLI:
-
Domeinnaam:
<lskyscanner.com>
Eiser(es):
Skyscanner Limited
Verweerder:
Registration Private, Domains By Proxy, LLC, /Carolina Rodrigues, Fundacion Comercio Electronico
Resultaat procedure:
Vordering toegewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Gebruik te kwader trouw
Domjur-nummer:
2020-1370
Publicatiedatum:
31-10-2020
Kern:

Er is sprake van gebruik te kwader trouw aangezien de betwiste Domeinnamen door Verweerders wordt gebruikt om internetgebruikers naar de website van Verweerder en andere websites te lokken, voor commercieel gewin, door de kans op verwarring met Merken met betrekking tot de bron, sponsoring, aansluiting of goedkeuring van de website van Verweerders.

Samenvatting

Eiser is Skyscanner Limited, uit het Verenigd Koninkrijk. Eiser heeft een zoekmachine met betrekking tot reizen en verricht verschillende diensten hiertoe zoals het verstrekken van reisinformatie. Tevens is Eiser houder van een portfolio van merkregistraties wereldwijd, bestaande uit of bevattende de term ‘skyscanner’, waaronder de internationale registratie ‘SKYSCANNER’ (hierna: Merken).

Verweerders zijn Registration Private, Domains By Proxy, LLC, uit de Verenigde Staten en Carolina Rodrigues, Fundacion Comercio Electronico uit Panama. Verweerders hebben de domeinnaam <lskyscanner.com> geregistreerd (hierna: Domeinnaam).  

Eiser vordert overdracht van de Domeinnaam op grond van artikel 2.1 van de Regeling.

De Geschillenbeslechter oordeelt dat is voldaan aan het eerste vereiste (identiek of verwarringwekkend overeenstemmend).  De Domeinnaam verschilt alleen van Merken door het toevoegen van de letter ‘I’. De Merken zijn daarom goed te herkennen in de Domeinnaam.

De Geschillenbeslechter oordeelt dat eveneens is voldaan aan het tweede vereiste (geen recht of legitiem belang). Verweerder lijkt op geen manier verbonden te zijn met Eiser. Er is geen bewijs dat Verweerders algemeen bekend staat als ‘Skyscaner’. Tevens is geen bewijs dat Verweerders ooit licentiehouder is geweest van Eiser of dat Eiser aan Verweerders toestemming heeft gegeven voor het gebruiken van Merken.  

De Geschillenbeslechter oordeelt tot slot dat ook is voldaan aan het derde vereiste van de Regeling (geregistreerd of gebruik te kwader trouw). Dit, omdat Eiser heeft aangetoond dat de website van Verweerders op de Domeinnaam wordt gebruikt om internetverkeer te leiden naar de website van Eiser en websites van derden. Dit toont volgens de Geschillenbeslechter aan dat de betwiste Domeinnamen door Verweerders wordt gebruikt om internetgebruikers naar de website van Verweerder en andere websites te lokken, voor commercieel gewin, door de kans op verwarring met Merken met betrekking tot de bron, sponsoring, aansluiting of goedkeuring van de website van Verweerders.

Vordering van Eiser wordt toegewezen en de Domeinnaam zal worden overgedragen aan Eiser.


Terug