Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

SmileDirectClub LLC - [X]

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
23-01-2020
Rolnummer:
DNL2019-0055
LJN/ECLI:
-
Domeinnaam:
smiledirectclub.nl
Eiser(es):
SmileDirectClub
Verweerder:
[X]
Resultaat procedure:
Vordering toegewezen
Uitspraakcategorieƫn:
Domeinnamen
Dossiers:
Merk, Gebruik te kwader trouw
Domjur-nummer:
2019-1362
Publicatiedatum:
28-02-2020
Kern:

Eiser heeft voor het gebruik van Merken in de Domeinnaam geen toestemming gegeven. Het gebruik door Verweerder van Merken suggereert ten onrechte een verband met het bedrijf van Eiser. Verweerder heeft niet gereageerd. De Geschillenbeslechter oordeelt dat Eiser prima facie heeft aangetoond dat Verweerder geen recht of legitiem belang heeft bij de betwiste Domeinnaam.

Samenvatting

Eiser is SmileDirectClub LLC, uit de Verenigde Staten. Eiser is een bedrijf dat allerlei soorten goederen en diensten aanbiedt met betrekking tot rechttrekken van tanden en gerelateerde goederen zoals lippenbalsem en producten voor het bleken van tanden. Eiser is houder van verschillende merken rondom de wereld voor het merk: SMILE DIRECT CLUB waaronder de merkregistratie hiervan in de EU (hierna: Merken).

Verweerder is [X], uit Duitsland. Verweerder heeft de domeinnaam <smiledirectclub.nl> geregistreerd (hierna: Domeinnaam).  

Eiser vordert overdracht van de Domeinnaam op grond van artikel 2.1 van de Regeling.

De Geschillenbeslechter oordeelt dat is voldaan aan het eerste vereiste (identiek of verwarringwekkend overeenstemmend). De betwiste Domeinnaam is verwarrend genoeg vergelijkbaar met de Merken, gezien het feit dat deze volledig zijn opgenomen in de betwiste Domeinnaam.

De Geschillenbeslechter oordeelt dat eveneens is voldaan aan het tweede vereiste (geen recht of legitiem belang). Eiser heeft voor het gebruik van Merken in de Domeinnaam geen toestemming gegeven. Het gebruik door Verweerder van Merken suggereert ten onrechte een verband met het bedrijf van Eiser. Door alsnog de Domeinnaam te gebruiken voor het hosten van een PPC-parkeerpagina die gerelateerd is aan het bedrijf van de Eiser, creƫert Verweerder verwarring met Merken en verstoort die daarbij ook het bedrijf van Eiser. Verweerder heeft niet gereageerd. De Geschillenbeslechter oordeelt daarom dat Eiser prima facie heeft aangetoond dat Verweerder geen recht of legitiem belang heeft bij de betwiste Domeinnaam.

De Geschillenbeslechter oordeelt tot slot dat ook is voldaan aan het derde vereiste van de Regeling (geregistreerd of gebruik te kwader trouw). De Geschillenbeslechter constateert dat verweerder doelgericht heeft gekozen voor de Merken van Eiser voor het verkrijgen van PPC-inkomsten. Dit duidt volgens de Voorschriften op registratie en gebruik te kwader trouw.

Vordering van Eiser wordt toegewezen en de Domeinnaam zal worden overgedragen aan Eiser.


Terug