Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Taximaxx: eisers - gedaagde

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Overijssel
Datum uitspraak:
16-03-2015
Rolnummer:
C/08/168020 / KG ZA 15-58
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBOVE:2015:1553
Domeinnaam:
taximaxx.nl
Eiser(es):
Taximaxx: eisers
Verweerder:
Gedaagde
Resultaat procedure:
Vordering wordt (deels) toegewezen
Uitspraakcategorie├źn:
Domeinnamen
Dossiers:
Handelsnaam, Contractuele geschillen
Domjur-nummer:
2015-1117
Publicatiedatum:
29-05-2015
Kern:

Ondanks de expliciete overdracht van de handelsnaam TAXIMAXX in de overeenkomst is gedaagde de handelsnaam toch blijven gebruiken. Overdracht van de domeinnaam vereist nader onderzoek naar de feiten.

Samenvatting

Eisers hebben met gedaagde een overeenkomst gesloten waarin eiseres de handelsnaam TAXIMAXX en de domeinnaam taximaxx.nl overnemen van gedaagde. Eisers stellen dat gedaagde de handelsnaam TAXIMAXX in de markt op allerlei manieren is blijven gebruiken, niet alleen mondeling en op briefpapier, maar ook in het e-mailverkeer. Eisers vorderen het staken en gestaakt te houden van het gebruik van de handelsnaam TAXIMAXX en gedaagde te veroordelen tot het verlenen van alle noodzakelijke medewerking aan het overnemen van alle rechten door eisers tot gebruik en beheer van de domeinnaam taximaxx.nl.

In de overkomsten zijn partijen expliciet overeengekomen dat eisers de handelsnaam TAXIMAXX overneemt. Deze bewoordingen zijn duidelijk en niet voor twee├źrlei uitleg vatbaar. Eisers hebben een aantal verklaringen overgelegd van getuigen dat in de markt bij het publiek verwarring bestaat. Naar oordeel van de voorzieningenrechter hebben eisers daarmee voldoende aannemelijk gemaakt dat gedaagde gebruik is blijven maken van de handelsnaam TAXIMAXX. De vordering wordt toegewezen.

De vordering tot medewerking aan het overnemen van alle rechten door eisers tot gebruik en beheer van de domeinnaam taximaxx.nl wordt afgewezen. Gelet op de gemotiveerde betwisting door [gedaagde] vergt deze vordering een nader onderzoek naar de feiten, waarvoor dit kort geding zich niet leent.


Terug