Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Ultimate Nutrition - D&S Food Trading

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Alkmaar, voorzieningenrechter
Datum uitspraak:
03-03-2010
Rolnummer:
116798/ KG ZA 10-25
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
ultimate-nutrion.nl; ultimateeurope.nl; ultimateholland.nl en nutriworld.nl
Eiser(es):
Ultimate Nutrition Inc.
Verweerder:
D&S Food-trading Inc. - Nutriworld Group B.V. - [gedaagde 1] - [gedaagde 2]
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorie├źn:
Domeinnamen
Dossiers:
Procesrecht
Domjur-nummer:
2010-569
Publicatiedatum:
25-05-2010
Kern:

Samenvatting

Eiser Ultimate is actief op de markt van sportvoedingsmiddelen en supplementen en houder van het woordmerk 'Ultimate Nutrition'. Gedaagde D&S c.s. is een groothandel in dieet- en sportvoeding en houder van de domeinnamen ultimate-nutrion.nl; ultimateeurope.nl; ultimateholland.nl en nutriworld.nl. Ultimate vordert overdracht van de domeinnamen en staking van verdere inbreuken.

 

Ultimate is tegenover alle partijen behalve D&S niet ontvankelijk, omdat zij niet heeft aangetoond waarom hen persoonlijk als bestuurders een voldoende ernstig verwijt kan worden gemaakt.

 

Ten aanzien van D&S ontbreekt het Ultimate aan spoedeisend belang bij het kort geding, nu D&S inmiddels de handel in producten van Ultimate heeft gestaakt en de websites uit de lucht heeft gehaald. Hiermee is voldoende aannemelijk dat Ultimate de uitkomst van een bodemprocedure zou kunnen afwachten.

 

De vordering van Ultimate wordt afgewezen.


Terug