Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

VDWG – Your Hosting B.V.

Procedure:
kort geding
Instantie:
Rechtbank Overijssel
Datum uitspraak:
13-03-2017
Rolnummer:
C/08/198509 / KG ZA 17-55
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBOVE:2017:1416
Domeinnaam:
www.dewoestegrond.nl
Eiser(es):
VDWG
Verweerder:
Your Hosting B.V.
Resultaat procedure:
De vordering wordt toegewezen.
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Handelsnaam
Domjur-nummer:
2017-1245
Publicatiedatum:
12-05-2017
Kern:

Vordering tot verstrekking van NAW-gegevens van houder van de betwiste domeinnaam door hostingprovider. Vordering wordt toegewezen.

Samenvatting

VDWG handelt onder de naam ‘De Woeste Grond’ in vee, vlees, vleeswaren, slagerijproducten en overige consumptieartikelen. Sinds februari 2016 gebruik VDWG de domeinnaam www.dewoestegrond.nl voor de online verkoop van het vlees.

Your Hosting is een onderneming die zich bezig houdt met het beheer van o.a. websites en domeinregistraties. [B] heeft bij yourhosting de domeinnaam www.woestegrond.nl laten registreren. VDWG heeft [B] gesommeerd het gebruik van de domeinnaam te staken en de domeinnaam aan VDWG over te dragen, [B] heeft hier geen gehoor aan gegeven, maar wel de domeinnaam offline gehaald. Op dit moment is Your Hosting de houder van deze domeinnaam. VDWG vordert verstrekking van de NAW-gegevens van de houder van de domeinnaam www.woestegrond.nl. Gedaagde is niet verschenen. De vordering komt de rechter niet onrechtmatig of ongegrond voor.

De vordering wordt toegewezen.                       

Kern: Vordering tot verstrekking van NAW-gegevens van houder van de betwiste domeinnaam door hostingprovider. Vordering wordt toegewezen. 


Terug