Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Wirecard AG – Helo Holdings LTD

Procedure:
geschillenregeling
Instantie:
WIPO Arbitration and Mediation Center
Datum uitspraak:
18-03-2012
Rolnummer:
DNL2012-0002
LJN/ECLI:
Domeinnaam:
mywirecard.nl
Eiser(es):
Wirecard AG
Verweerder:
Helo Holdings LTD
Resultaat procedure:
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Geschillenregeling: geen verweer, Gebruik te kwader trouw
Domjur-nummer:
Publicatiedatum:
18-04-2012
Kern:

Samenvatting

Eiser is Wirecard AG, een leverancier van betalingssystemen en een financiële dienstverlener. Verweerder is Helo Holding en heeft de domeinnaam mywirecard.nl geregistreerd. Eiser vordert overdracht van de domeinnaam. Verweerder heeft geen verweerschrift ingediend.

De geschillenbeslechter stelt dat er sprake is van verwarringwekkende overeenstemming tussen de domeinnaam en de merken van eiser. Volgens de geschillenbeslechter Het voorvoegsel ‘my’ doet daar niets aan af, daar dit vaak wordt gebruikt in een online omgeving om de directe link tussen de gebruiker en de dienst aan te geven. Eiser gebruikt zelf ook de domeinnaam mywirecard.com.

Niet is gebleken dat verweerder een recht of legitiem belang bij de domeinnaam heeft.

Verweerder biedt op zijn website geen producten aan, maar verwijst internetbezoekers door. Waarschijnlijk verdient verweerder hier geld mee. Dit is echter geen vereiste voor het aannemen van registratie te kwader trouw. De geschillenbeslechter stelt vast dat de domeinnaam wordt gebruikt om winst te genereren door verwarring te zaaien bij internetbezoekers en hen zo naar de website te lokken. Het is waarschijnlijk dat verweerder bij de registratie van de domeinnaam, het merk/de handelsnaam van eiser in gedachten had. De domeinnaam is daarom te kwader trouw geregistreerd.

De geschillenbeslechter stelt dat aan alle vereisten van artikel 2.1 van de Geschillenregeling is voldaan en beveelt overdracht van de domeinnaam.


Terug