Om uw bezoek aan onze website te vergemakkelijken en informatie te kunnen verzamelen die ons helpt om de website nog beter op uw wensen af te stemmen maken wij gebruik van cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

Zoek een uitspraak

Witlox Juristen – The Brandhouse B.V.

Procedure:
bodemprocedure
Instantie:
Rechtbank Oost-Brabant
Datum uitspraak:
17-11-2015
Rolnummer:
C/01/287399 / HA ZA 14-923
LJN/ECLI:
ECLI:NL:RBOBR:2015:6593
Domeinnaam:
letselschadeadvocaat-nocurenopay.nl
Eiser(es):
Witlox Juristen
Verweerder:
The Brandhouse B.V.
Resultaat procedure:
Vordering wordt afgewezen
Uitspraakcategorieën:
Domeinnamen
Dossiers:
Overige onrechtmatige daad
Domjur-nummer:
2015-1171
Publicatiedatum:
27-12-2015
Kern:

Afwijzing vordering tot overdracht van de fuiksite letselschadeadvocaat-nocurenopay.nl van The Brandhouse B.V. aan Witlox Juristen gezien het tijdsverloop tussen de onrechtmatige gedraging en het tijdstip van dagvaarden c.q. het tijdstip van het vonnis.

Samenvatting

Eiseres is Witlox Juristen, een onderneming die zich richt op het behandelen van letselschadeclaims van slachtoffers. Gedaagde is The Brandhouse, een onderneming die zich richt op het adviseren van bedrijven en instellingen op het gebied van marketing en communicatie.

In 2012 heeft eiseres aan gedaagde de opdracht gegeven tot het ontwikkelen van een concept en een strategie om meer en kwalitatief betere klanten te krijgen. Gedaagde zou de bestaande website met de domeinnaam misterclaim.nl moeten vernieuwen en een zogenaamde fuiksite moeten ontwikkelen. Eiseres heeft besloten alle activiteiten rond de fuiksite in het voorjaar van 2014 te beëindigen door haar inziens tegenvallende resultaten. De werkzaamheden van gedaagde zijn in april 2014 beëindigd. In die periode heeft gedaagde voor zichzelf een fuiksite gemaakt met vergoeding van letselschade als onderwerp onder de domeinnaam letselschadeadvocaat-nocurenopay.nl. De via deze website opgedane contacten heeft gedaagde aan eiseres aangeboden tegen een vergoeding per stuk.

Eiseres vordert de overdacht van de fuikwebsite met de domeinnaam letselschadeadvocaat-nocurenopay.nl om niet, dan wel het offline halen en houden van deze website.

Gedaagde heeft terecht gezegd dat een vordering tot overdracht van de fuiksite niet op de wet is gegrond. Voor toewijzing van de vordering om deze site offline te halen en te houden ziet de rechtbank geen grond meer gezien het tijdsverloop tussen de onrechtmatige gedragingen van gedaagde in april 2014 en het tijdstip van dagvaarden c.q. het tijdstip van dit vonnis.

De vordering wordt afgewezen.


Terug